"Ціна агресії має зростати". Порошенко прокоментував нові санкції проти Росії

"Ціна агресії має зростати". Порошенко прокоментував нові санкції проти Росії

Фото: Сайт президента України

Президент подякував за потужну підтримку.

Президент Петро Порошенко назвав вкрай важливими нові антиросійські санкції, які ухвалив конгрес США.

Про це він повідомив у Facebook.

"Важливе рішення Конгресу США щодо санкцій проти Росії за потужної двопартійної підтримки. Ціна агресії має зростати!", - написав президент.

Нагадаємо, палата представників конгресу США ухвалила новий пакет антиросійських санкцій. Тепер документ має підписати президент США Дональд Трамп.  

Документ забороняє приватні інвестиції понад $ 10 млн в російські приватизаційні операції, що приносять "несправедливу вигоду" чиновникам, їхнім партнерам або родичам. Також забороняється інвестувати більше $ 5 млн на експортні нафто - і газопроводи. Крім того, законопроект скорочує термін надання кредитів для російських нафтогазових компаній до 60 днів замість нинішніх 90, а для банків – з 30 до 14 днів. Заборона інвестицій в нафтогазові проекти торкнеться тільки нових проектів на шельфі, в Арктиці і на сланцевих родовищах. Розширюються і посилюються секторальні санкції у залізничному, металургійному і гірничодобувному секторах.

Ще одним нововведенням став пункт, згідно з яким президент США повинен буде надавати Конгресу щорічні доповіді про російських мільярдерів і їхню близькость до президента РФ Володимиру Путіну. Але нові санкції не повинні торкнутися співпраці Росії і США в космосі і завдати шкоди НАСА. 

Палата представників США проголосували за посилення економічного тиску проти Москви

Палата представників США проголосували за посилення економічного тиску проти Москви

Повʼязані теми:

Наступна публікація