CNN дізнався про антиросійську промову кандидата на посаду держсекретаря США

CNN дізнався про антиросійську промову кандидата на посаду держсекретаря США

Рекс Тіллерсон та Володимир Путін / Фото: Reuters

Журналісти виклали частину виступу політика. 

Кандидат на пост держсекратаря США Рекс Тіллерсон під час слухань у комітеті Сенату говоритиме, що Росія має понести відповідальність за свої дії.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на уривки тексту його майбутнього виступу.

Слова Тіллерсона мають пролунати сьогодні, 11 січня, під час слухань щодо його затвердження на посаді  в комітеті Сенату США із закордонних справ.

Новий держсекретар має сказати, що Росія "повинна бути притягнута до відповідальності за свої дії". Канал вказує, що виступ Тіллерсона опиниться у центрі уваги. Раніше розвідувальні служби США заявили, що розслідують повідомлення про те, що Росія зібрала "чутливу і потенційно компрометуючу інформацію" щодо особистих і фінансових справ Трампа. В інформації, яку представила фірма одного колишнього британського розвідника, також вказувалось, що впродовж виборчої кампанії особи з оточення Трампа підтримували зв'язок з посередниками з російського уряду.

Також під час слухань Тіллерсон має сказати про американсько-російські відносини. Він планує сказати, що "Росія сьогодні представляє загрозу, але вона не є непередбачуваною в досягненні її власних інтересів".

Окрім цього, Тіллерсон говоритиме про стурбованість НАТО стосовно президента РФ Володимира Путіна.

"Наші союзники з НАТО мають рацію, коли висловлюють стурбованість щодо відновлення активної діяльності Росії", - йдеться у тексті промови кандидата від  обраного президента США Дональда Трампа.

Він пояснюватиме, що такий стан справ відбувається через брак лідерства з боку чинної адміністрації США.

"Але це сталося через відсутність американського лідерства, коли ці двері були залишені відчиненими і ненавмисні сигнали були відправлені", - йдеться в тексті. 

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп обрав новим держсекретарем США керівника найбільшої приватної нафтової компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона, який має "зв'язки з Росією".

Американський бізнесмен, який отримав у Кремлі орден "Дружби", відомий своїми тісними дружніми відносинами з РФ та особисто президентом Володимиром Путіним і закликами скасувати санкції.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація