ЦРУ два місяці тому попереджало про теракт у Барселоні

ЦРУ два місяці тому попереджало про теракт у Барселоні

Фото: Reuters

Американські розвідники ще в червні повідомляли, що Барселоні загрожує теракт.

Центральне розвідувальне управління два місяці тому попереджало про можливий теракт у Барселоні.

Про це пише El Periodico, посилаючись на власні джерела.

Після аналізу терактів в інших великих європейських містах (Париж, Лондон та Берлін) експерти ЦРУ дійшли висновку, що наступною мішенню може бути Барселона. Цю інформацію американські розвідники передали каталонській поліції в червні, вказавши район міста – вулицю Лас-Рамблас.

Барселона оговтується від кривавих терактів

Барселона оговтується від кривавих терактів

Видання зазначає також, що два тижні тому у Twitter-акаунті, пов'язаному з "Ісламською державою", з'явилось попередження про атаку на Аль-Андалусу. Цей регіон розташований у центрі уваги джихадистів, оскільки раніше був мусульманським.

Нагадаємо, ввечері 17 серпня фургон на великій швидкості збив кілька десятків пішоходів на головній пішохідній вулиці Барселони. Кількість постраждалих внаслідок теракту у Каталонії сягнула більше 100, загинули 13 осіб.

Поліція затримала трьох підозрюваних у нападі. Відповідальність за теракт взяла на себе "Ісламська держава".

У ніч на 18 серпня восьмеро осіб постраждали внаслідок атаки терористів у Камбрілсі: фургон нападників спробував заїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся. Усіх нападників було ліквідовано. Пізніше зясувалось, що пояси смертників на них були підробними.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація