Дам знати, якщо щось піде не так: Трамп назвав брехнею публікації про секретні бази в КНДР

Дам знати, якщо щось піде не так: Трамп назвав брехнею публікації про секретні бази в КНДР

Фото: Reuters

Просто ще одні фейкові новини, - сказав він.

Президент США Дональд Трамп назвав фейковими новинами повідомлення про те, що у Північній Кореї є кілька секретних ракетних баз.

"Історія в New York Times про те, що Північна Корея працює над своїми ракетними базами, некоректна. Нам все відомо про об'єкти, про які йдеться, нічого нового, і нічого незвичайного не відбувається. Просто ще одні фейкові новини. Я першим дам вам знати, якщо щось піде не так", - написав Трамп у своєму твіттері.

Раніше New York Times і ряд інших ЗМІ з посиланням на Центр стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні повідомляли, що КНДР активно працює над своєю ракетною програмою на більш ніж десяти таємних базах, на яких розміщені балістичні ракети.

"Наявність баз для балістичних ракет, що Північна Корея ніколи не визнавала, суперечить твердженням Трампа про те, що його знаменна дипломатія веде до припинення ядерної і ракетної програми, яка, як попереджала КНДР, може зруйнувати США", - писала газета.

Фото: csis.org

"Дональд Трамп "любить" Кім Чен Ина, але ображає нашого старого союзника", - написав у своєму твіттері екс-держсекретар США Джон Керрі, коментуючи критику Трампа на адресу президента Франції Еммануеля Макрона через його слів про необхідність створення єдиної європейської армії.

"Перестаньте писати твіти. Америці потрібно мати кілька друзів", - додав Керрі.

Таки роззброюється: у КНДР проводять демонтаж будівель на ракетному полігоні

Таки роззброюється: у КНДР проводять демонтаж будівель на ракетному полігоні

Одні експерти кажуть, що Кім не порушив обіцянок і робить успішні кроки по денуклеаризації Північної Кореї. На думку інших, тестові запуски ракет, проведені раніше, дали можливість Пхеньяну значно просунутися в бойових технологіях, які тепер можуть нести реальну загрозу для США і союзників в регіоні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація