Дані про квартиру зятя Путіна поспіхом видалили із реєстру - Фонд боротьби з корупцією

Дані про квартиру зятя Путіна поспіхом видалили із реєстру - Фонд боротьби з корупцією

Фото: Reuters

Ім'я власника нерухомості замінили посиланням на службовий запис

У РФ незаконно видалили дані про власність зятя російського президента Володимира Путіна Кирила Шамалова із бази даних Росреєстру. Про це на своїй сторінці у Facebook написав співробітник російського Фонду боротьби з корупцією Георгій Албурі.

За інформацією Албурі, дані про квартиру Шамалова на вул. Зоологічній у Москві зникли із реєстру. Він зазначає, що прізвище власника квартири у 2015 році замінили посиланням на службовий запис.

Окрім того, Албурі повідомляє, що це не перший випадок "видалення" чиновників із Росреєстру. Раніше зникала інформацію про зареєстровану нерухомість віце-прем'єра Дмитра Рогозіна та міністра оборони Сергія Шойгу. Наразі в РФ засекречена інформація не лише про власність російських високопосадовців, а і їхніх родичів.

Фото: Георгій Албурі/facebook

Нагадаємо, 34-річний зять Путіна, член ради директорів нафтохімічної компанії "Сибура", Кирило Шамалов став наймолодшим мільярдером в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. Шамалов посів 64 місце. Його загальний статок становить 1,2 мільярда доларів.

Шамалов одружився з донькою президента Катериною Тихоновою у 2013 році. Після цього його кар'єра різко пішла вгору. Батько Кирила Шамалова, Микола, - співвласник банку "Росія". Вважається, що він є одним з наближених до Путіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація