Данія заявила про готовність надати Україні зброю та військову техніку

Данія заявила про готовність надати Україні зброю та військову техніку

Фото: Associated Press

Також данська прем’єрка попередила, що у разі подальшого загострення ситуації в Україні Росія зіткнеться з санкціями "безпрецедентного масштабу".

Данія готова надати Україні зброю та військове обладнання, якщо президент Росії Володимир Путін вирішить ще більше загострювати ситуацію в країні.

Про це розповіла прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, повідомляє Ekstra Bladet.

"Я не виключаю цього (постачання військової техніки в Україну, — ред.), і я не маю принципового заперечення проти того, щоб ми це зробили", — сказала Фредеріксен.

За її словами, ситуація щодо України зараз становить серйозну загрозу для Європи, а тому "є реальний ризик збройного конфлікту на європейській території".

Данська прем’єрка попередила, що у разі подальшого загострення ситуації в Україні Росія зіткнеться з санкціями "безпрецедентного масштабу". Детально уточнити, про які саме обмеження йдеться, вона відмовилася.

Проте Фредеріксен ухилилася від запитання, чи готова Данія відправити до України своїх військових.

Раніше журналіст показав випробування британської протитанкової системи NLAW на Львівщині (фото, відео).

Нагадаємо, що 22 січня, до України прибула перша партія американської летальної зброї, зокрема близько 90,7 тисяч кг летальної зброї й боєприпасів, а 23 січня – друга частина військової допомоги Сполучених Штатів - це понад 80 тонн зброї для української армії. 25 січня до України прибула третя партія військової допомоги США.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація