Деканоідзе повернула собі грузинське громадянство й розповіла, чим нині займається

Деканоідзе повернула собі грузинське громадянство й розповіла, чим нині займається

Фото: УНІАН

Екс-голова Нацполіції України активно бере участь у грузинській політиці.

Колишня очільниця Національної поліції України Хатія Деканоідзе після звільнення з посади повернулася на батьківщину й повернула собі грузинське громадянство.

Про це Деканоідзе розповіла в ефірі каналу "112 Україна".

"Я беру дуже активну участь у грузинській політиці, після того, як президент Грузії повернув мені громадянство. Було дуже багато спекуляцій, що у нас були подвійні громадянства. У мене не було іншого громадянства, окрім українського. Ми відмовилися. Після того, як я залишила посаду, через кілька місяців я подала заяву до президента Грузії і я отримала вдруге грузинське громадянство. Я народилася в Грузії, тому за законом це можна. У мене є велике бажання брати активну участь у грузинській політиці. Я думаю, зараз це дуже важливо, не тільки для того, щоб не допустити відкат, а й не допустити повернення на російську орбіту. Це дуже важливо для мене, це справа честі", - сказала вона.

Нагадаємо, Деканоідзе більше року очолювала Нацполіцію України. Про своє звільнення заявила в листопаді 2016-го. До того в Грузії вона була міністром освіти, ректоркою грузинської Поліцейської академії, активною учасницею реформ 2004-2011 років за часів президентства Міхеіла Саакашвілі. Після зміни уряду і приходу команди Бідзіни Іванішвілі зайнялася викладанням, а потім переїхала до України.

Колишня очільниця Нацполіції Хатія Деканоідзе повернула собі грузинське громадянство

Колишня очільниця Нацполіції Хатія Деканоідзе повернула собі грузинське громадянство

Хатія Деканоідзе вперше показала пентхаус у Тбілісі та розповіла про результати роботи в Нацполіції

Хатія Деканоідзе  вперше показала пентхаус у Тбілісі та розповіла про результати роботи в Нацполіції

Повʼязані теми:

Наступна публікація