"День гніву". Сотні людей вимагають від Росії зупинити атаки в Сирії

"День гніву". Сотні людей вимагають від Росії зупинити атаки в Сирії

Фото: Reuters

У акції взяли участь люди з 26 міст світу.

Сотні людей у 26 містах світу одночасно взяли участь в акції "День гніву за Алеппо" проти військових дій у Сирії.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, у Берліні мітингувальники вимагали від Росії припинити підтримувати уряд Башара Ассада та зупинити атаки, в яких щодня гинуть десятки мирних жителів.

У Стамбулі протестувальники просили припинити обстріли в Алеппо, де сотні тисяч людей залишаються заблокованими всередині міста, та порівняли ситуацію з Голокостом.

Близько двохсот людей пройшлися центральними вулицями Лондона. Один з учасників протесту, засновник кампанії "Сирійська солідарність" Абделазіз Алмаші, у руках тримав табличку, де Путіна та Ассада прирівняно до Гітлера.

"Ми звертаємося до міжнародного співтовариства, котре бере участь у злочинах проти людства. Тому що коли ми бачимо, як Башар Ассад, росіяни та іранці вчиняють злочини проти мирних жителів в Сирії, порушуючи міжнародне законодавство, воно (міжнародне співтовариство) не робить нічого, щоб зупинити їх, і тоді воно стає частиною злочину", – заявив активіст.

Зазначається, що за даними ООН, з моменту порушення "режиму тиші" 19 вересня під бомбами загинули щонайменше три сотні людей, з них майже третина – діти.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ РФ опублікувало рекомендацію для росіян, які мешкають за кордоном, із закликом обмежити відвідування масових заходів 30 вересняУ зовнішньополітичному відомстві наголошують, що "екстремістські елементи" можуть вчиняти напади проти російських громадян під час акцій щодо загострення конфлікту в сирійському місті Алеппо. 

Раніше США пригрозили Москві припинити співпрацю у вирішенні сирійського конфлікту, якщо Кремль не перестане бомбити сирійське місто Алеппо, що є осередком сирійської опозиції. Про це американський держсекретар Джон Керрі сказав телефоном російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

У російському МЗС, своєю чергою, охарактеризували ультиматум США як "підтримку терористів з боку нинішньої адміністрації США". Натомість у Кремлі заяву держдепа США стосовно можливого припинення співпраці у вирішенні конфлікту у Сирії назвали "незграбною".

РФ пояснила, чому продовжуватиме бомбити міста в Сирії

РФ пояснила, чому продовжуватиме бомбити міста в Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація