День протестів у Росії: арешт для Навального і "знайдення" ката майданівців

День протестів у Росії: арешт для Навального і "знайдення" ката майданівців

Російська влада придушила антикорупційні протести силами правоохоронців.

День Росії минув із масовими акціями протесту в багатьох містах РФ і понад тисячею затриманих владою активістів. Судові процеси над тими, хто вийшов на акції проти корупції, тривали весь наступний день, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Силовики затримували на опозиційних акціях усіх підряд: школярів, дівчат, пенсіонерів, людей з інвалідністю, правозахисників, журналістів, акторів. Усі мали нагоду познайомитися з кийками та довгою дорогою до відділків. Деяких возили годинами, а потім навіть відпускали без протоколів, бо нікуди було садити. Лише в одній Москві затриманих було більше 800. "Ми висловлюємо мирну громадянську позицію, а влада виявляє не людяність", - говорили учасники акцій.

У День Росії правоохоронці сотнями заганяли до автозаків протестувальників

У День Росії правоохоронці сотнями заганяли до автозаків протестувальників

Організатор усеросійської акції протесту Олексій Навальний залишається за ґратами на 30 діб. Іншим дають утричі менші арешти і штрафують на 10 тисяч рублів. Одразу з кількох дільниць повідомили, що людей посадили в камери без протоколу. Євросоюз та Сполучені Штати звично фіксують напад на демократію в Росії. "Затримання мирних протестувальників, правозахисників і журналістів суперечить демократичним цінностям. Сполучені Штати закликають Росію негайно звільнити всіх затриманих", - заявив речник Білого Дому Шон Спайсер.

На розгоні мітингу опозиції в Москві засвітився й екс-керівник київського "Беркуту", що керував побиттям студентів на Євромайдані в ніч проти 30 листопада 2013 року. Відео зі скандальним полковником Сергієм Кусюком, одягненим у форму російського ОМОНу, миттю розлетілося мережами. Із літа 2015 року Кусюк перебуває в розшуку в Україні за підозрою в причетності до масових убивств активістів під час Євромайдану.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація