День голосування: Грузія сьогодні обирає парламент десятого скликання

День голосування: Грузія сьогодні обирає парламент десятого скликання

Фото: Associated Press

Саакашвілі погодився стати прем'єром Грузії в разі перемоги на виборах опозиції.

У суботу, 31 жовтня, в Грузії відбуваються парламентські вибори. Виборчі дільниці країни відкрилися о 8:00 ранку за місцевим часом (6:00 за Києвом).

Як повідомляють грузинські ЗМІ, за 150 місць у парламенті і право управляти країною у найближчі чотири роки ведуть бій 48 партій і два виборчі блоки.

Головні конкуренти і "вічні вороги" - "Грузинська мрія", яка хоче виграти вибори в третій раз, і опозиційна грузинська партія "Єдиний національний рух", куди, зокрема, входить і Міхеіл Саакашвілі. "Єдиний нацрух" у 2012 році втратив статус правлячої партії і не втрачає надії повернутися до влади.

Варто зазначити, що цьогорічні вибори у Грузії через коронавірус відбуваються з певними карантинними обмеженнями і голосуванням на дому людей, які перебувають на самоізоляції.

Нагадаємо, вчора, 30 жовтня, пів сотні українських нардепів не пустили до Грузії напередодні тамтешніх парламентських виборів. Це переважно представники "Слуги народу", включно з лідером фракції Давидом Арахамією. Вони мали бути офіційними спостерігачами під час голосування. Однак, за словами депутатів, напередодні їхнього вильоту Грузія без пояснення причин відмовилася приймати літак.

Українських нардепів не пустили до Грузії напередодні тамтешніх парламентських виборів

Українських нардепів не пустили до Грузії напередодні тамтешніх парламентських виборів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація