Держдеп США розповів, з якою місією російські військові прибули до Венесуели

Держдеп США розповів, з якою місією російські військові прибули до Венесуели

С-300 / Фото: wikipedia.org

Фахівці з РФ будуть відновлювати С-300, які вийшли з ладу через блекаути.

Російські військові прибули до Венесуели для відновлення зенітних ракетних систем виробництва РФ, які вийшли з ладу під час віялового відключення електроенргії. Про це в суботу, 30 березня, повідомив спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс під час брифінгу.

"Як ми і думали з самого початку, одна з речей, якими вони [російські військові] там займаються, — це допомагають режиму [президента Ніколаса Мадуро] з системами С-300, які технічно постраждали від блекаутів", — сказав Абрамс, зауваживши, що не знає, яке саме обслуговування проводять експерти.

"Що вони роблять? Ви розумієте, вони спостерігають [за ситуацією]", — цитує слова чиновника РБК.

Життя у темряві: Венесуела переживає новий блекаут

Життя у темряві: Венесуела переживає новий блекаут

Два дивізіони систем С-300ВМ (найбільш досконала модифікація С-300) були поставлені до Венесуели в 2013 році. Нових подібних контрактів Москва і Каракас з тих пір не укладали.

З початку березня у Венесуелі відбулося вже три масштабні відключення електроенергії. Церез це роботу, зокрема, припиняли три лінії метрополітену в Каракасі, без світла залишалися мешканці щонайменше 16 штатів Венесуели. Республіканська влада ці події згодом пов'язала з кібератакою на автоматичну систему контролю ГЕС, до якої нібито були причетні США.

Про те, що у Венесуели прибули два російських літаки з майже 100 військовослужбовцями стало відомо минулого тижня. Довгий час Москва і Каракас ніяк не коментували цю інформацію, незважаючи на різні фото, які публікували ЗМІ.

Росія відправила до Венесуели літаки з десятками військових загонів та бойовим спорядженням

Росія відправила до Венесуели літаки з десятками військових загонів та бойовим спорядженням

Пізніше Росія визнала, що у Венесуелі знаходяться "військові експерти, які реально займаються реалізацією положень договорів з питань військово-технічного співробітництва".

Президент США Дональд Трамп уже зажадав від РФ "забратися з Венесуели".

Повʼязані теми:

Наступна публікація