Дешево і без росіян. Кризова Туреччина несподівано привабила українського туриста

Дешево і без росіян. Кризова Туреччина несподівано привабила українського туриста

Через теракти і путч країна втратила репутацію безпечної та стабільної.

Туристична галузь Туреччини переживає найбільшу кризу за останні 20 років. Європейських туристів поменшало на половину, а російських практично немає, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Теперішній стан – одна з переваг обрати турецький напрямок для відпочинку українцям. Адже ціни там вигідно покотилися вниз. Центральний пляж Анталії безкоштовний для всіх бажаючих. Навіть він сьогодні заповнений лише на третину. У готелях ситуація така ж. Деякі взагалі зачинилися до кращих часів, інші заманюють туристів зниженими цінами. Встояли ті, які орієнтувалися передусім на європейських відпочивальників і українців. "Знаєте, попри все, мені тут подобається. Зі мною нічого не сталося, що змусило б думати про небезпеку. Треба віддати належне туркам, навіть озброєні – вони вміють робити сервіс", - кажуть відпочивальники.

Знижені ціни на відпочинок у Туреччині не приваблюють іноземних туристів

Знижені ціни на відпочинок у Туреччині не приваблюють іноземних туристів

Попри загальний спад потоку туристів, Україна єдина звідкіля фіксують збільшення гостей. До кінця року прогнозують до одного мільйона відпочивальників. Самі українці пов'язують це з цінами. Вони впали на 20-30%. "Ціни впали, росіян майже немає", - так тепер виглядає формула чудового відпочинку для українського туриста. Надзвичайний стан у Туреччині його точно не відлякує. Та й помітити якісь загрозливі зміни у курортних містах після спроби перевороту неможливо. Чи не єдине місце в Анталії, яке нагадує про події у Стамбулі та Анкарі – це площа. Вона знаходиться подалі від очей туристів. Зазвичай вечорам на мітинги там збираються сотні турків. Головні вимоги – це мир і жодних переворотів.

Після спроби перевороту в Туреччині зараз пік патріотизму. Тут добре розуміють, що означатиме втрата туристів. Кажуть, це не просто заробіток, а національне реноме – гостинність. Після введення надзвичайного стану збільшили охорону саме місць відпочинку. Керівник служби безпеки одного з готелів запевняє, що тепер без ретельної перевірки на територію нікого не пропустять. "Ми встановили багато додаткових камер, перевіряємо кожну автівку, кількість охорони збільшили втричі. А ще тісно співпрацюємо з полісменами. У разі загрози – за кілька хвилин підкріплення буде у нас", - пояснює він.

Повертати туристів планують і за рахунок нових країн. Туреччину почали активно рекламувати в азійських державах. Взялися і за організацію різних заходів: у тій же Анталії відкрили парк Майбутнього. Залучили для роботи над експозицією понад 58 країн. Сприяти має і підтримка туристичних операторів – за кожен літак з відпочивальниками турецький уряд тепер доплачує по 6 тисяч доларів. Щодо цін – знижені пропозиції обіцяють тримати до кінця сезону.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація