Десять годин важкої праці та їжа через трубку: подробиці драматичного порятунку дітей після землетрусу в Італії

Десять годин важкої праці та їжа через трубку: подробиці драматичного порятунку дітей після землетрусу в Італії

Якби рятувальники забарилися, жертв трагедії могло б бути більше.

В Італії від сильного землетрусу постраждав туристичний регіон – острів Іск'я. Внаслідок стихійного лиха загинули дві людини, іще чотири десятки поранено, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Підземні поштовхи люди почали відчувати напередодні ввечері. Будинки, у яких відпочивали тисячі туристів, здригалися, з них сипалася цегла, падали стіни. Налякані люди вибігали на вулиці, а оскільки стихія пошкодила лінії електропередач, пересуватися доводилося в суцільній темряві. "Я бачила зруйновані будинки і шматки каміння. Усі бігали, щоби почати розчищати завали", - каже одна зі свідків події.

Рятувальники витягли з-під завалів дитину через 16 годин після землетрусу на острові Іскія

Рятувальники витягли з-під завалів дитину через 16 годин після землетрусу на острові Іскія

Загиблі та травмовані постраждали, в основному, від уламків. Рятувальники всю ніч розбирали завали. Серед каміння та мотлоху відбулася вражаюча історія порятунку в будинку, де мешкали мама, тато і троє дітлахів. Малеча спала в своїй кімнаті, а дорослі були в іншому кінці дому, коли той завалився. Мама спромоглася вибратися крізь вікно, тата витягли рятувальники. З-поміж дітей першим після тривалих пошуків знайшли 7-місячного Паскуале, якого відправили до матері в лікарню. Його братикам 7 та 11 років життя врятували меблі – хлопці сховалися під ліжком. Рятувальники вручну протягом 10 годин розбирали завали і весь час підтримували малечу розмовами та давали їм їжу через спеціальні трубки. Обох у підсумку визволили з-під руїн у госпіталізували.

Без даху над головою через удар стихії зосталося близько 2,5 тисяч острів'ян. Іск'я загалом дуже популярна в туристів, але чи постраждали іноземці – поки що невідомо. За попередньою інформацією українського МЗС, наших співвітчизників серед потерпілих немає. Туристи масово залишають ушкоджений стихією регіон. "Ми зараз зайняті тим, що дбаємо про місцеве населення. Напередодні ми зорганізували транспорт для близько тисячі людей – тих, хто хотів покинути Іск'ю. А зранку створили центр для допомоги населенню. Сьогодні технічні команди перевірять стійкість готелів, щоби вони могли розмістити населення цього вечора", - розповів керівник цивільної захисної місії Анжело Бореллі.

Землетрус на острові Іск'я стався в роковини іншої трагедії – рік тому потужні підземні поштовхи сколихнули центр країни і майже знищили містечко Аматріче. Тоді жертвами стихії стали майже три сотні людей, стільки ж зазнали травм, а без домівок залишилися 4,5 тисячі італійців.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація