Деталі "зони безпеки" та боротьба з ІД: Ердоган обговорив з Трампом ситуацію в Сирії

Деталі "зони безпеки" та боротьба з ІД: Ердоган обговорив з Трампом ситуацію в Сирії

Фото: Associated Press

Глави Туреччини і США узгодили спільні заходи.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з главою США Дональдом Трампом заявив про готовність країни взяти на себе забезпечення безпеки в сирійському Манбіджі.

Про це йдеться в заяві адміністрації глави турецької держави.

У ході бесіди президент Туреччини висловив очільнику США співчуття у зв'язку із загибеллю американських військовослужбовців в результаті теракту, скоєного на минулому тижні в сирійському Манбіджі.

На думку Ердогана, це було провокацією, спрямованою на зрив процесу виведення американських військ з Сирії.

Президент США оголосив перемогу над "Ісламською державою" в Сирії

Президент США оголосив перемогу над "Ісламською державою" в Сирії

Глави Туреччини і США узгодили спільні заходи, щоб очистити територію Сирії від залишків терористичної організації ІД і запобігти відродження угруповання.

"Лідери також домовилися прискорити розпочаті головами генштабів двох країн переговори щодо створення "зони безпеки" в Сирії", - резюмирут в заяві.

Нагадаємо, що раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган погодив з президентом США Дональдом Трампом створення в Сирії 32-кілометрової "зони безпеки".

Як повідомлялося раніше, про намір вивести військових з Сирії заявив у грудні президент США Дональд Трамп. Він пояснив це "перемогою" над "Ісламською державою". Рішення Трампа в США і ЄС сприйняли як несподіване і суперечливе. Незабаром після цього міністр оборони США Джеймс Меттиіс подав у відставку.

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон згодом пояснив, що Вашингтон не буде виводити своїх військових з Сирії, поки терористичне угрупування "Ісламська держава" не буде повністю ліквідована і поки США не отримають від Анкари гарантій безпеки для своїх курдських союзників, які контролюють північно-східні території Сирії. Проте Туреччина ці пропозиції не прийняла і вже розпочала активну підготовку до військової операції на півночі арабської країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація