Троє дітей, які відмовились вечеряти, залишились сиротами.
У китайському місті Цзісі дев'ять членів однієї сім'ї на смерть отруїлися локшиною домашнього приготування, яка рік зберігалася в морозильній камері холодильника.
Про трагічний випадок повідомляє видання "Daily Star".
Всім, хто їв локшину з ферментованої кукурудзяної муки, незабаром стало зле. Вони були госпіталізовані з важким отруєнням, але за день померли одразу семеро членів родини, за два дні - ще один. За життя ще однієї жінки лікарі боролись два тижні, але і її врятувати не вдалося.
В організмі всіх дев'яти людей була виявлена високотоксична бонгкрекова кислота, що накопичилася за час зберігання локшини.
Залишилися сиротами троє дітей з цієї родини, які відмовилися їсти сімейну страву, бо їм не сподобався смак.
Бонгкрекова кислота викликає серйозні ушкодження багатьох органів - печінку, нирки, серця, головний мозок. Протиотрути від неї немає. Рівень смертності варіює від 40 до 100 відсотків залежно від дози.