Дипломати відреагували на затримання колишнього українського військового у Мюнхені

Дипломати відреагували на затримання колишнього українського військового у Мюнхені

Фото: Getty Images

Юрія Старова розшукують з 2013 року.

Генеральне консульство України в Мюнхені та Посольство України в Німеччин з'ясовують ситуацію навколо затримання колишнього бійця батальйону "Київська Русь" Юрія Старова.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив український генконсул у Мюнхені Вадим Костюк.

За його словами, Старов був оголошений у розшук ще у 2013 році. Його оголосив у розшук Слідчий відділ Управління Служби безпеки України у Львівській області за дорученням Головного управління СБУ Автономної Республіки Крим.

Старова підозрюють у привласненні, розтраті або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

"Про затримання Старова повідомили представники Федеральної поліції Німеччини на "гарячу лінію" Генерального консульства України в Мюнхені та уможливили Старову надати роз'яснення консульській посадовій особі", - написав Вадим Костюк.

Юрій Старов у коментарі Громадському радіо розповів, що у 2013 році керував держпідприємством "Науково-дослідний інститут аеропружніх систем", структурним підрозділом Укроборонпрому в Феодосії, і справу проти нього мали закрити. 

"Зараз мене везуть в Мюнхенську тюрму. Я був у суді, там сказали, що вони попереднього рішення не приймають, мене везуть до в'язниці, і днями будуть приймати остаточне рішення. Тут або варіант швидкої депортації, або ускладнена процедура депортації, оскільки я не знаю, що це таке і без консула я не хочу нічого вирішувати. Оскільки в мене була задача поїздки в Америку, на тест-стрибки, то я, звісно, зацікавлений їхати до Америки. Так я звісно знав, що мене розшукують, після цього я вже побував у батальйоні, декілька разів побував за кордоном і все було нормально, оскільки це Крим подавав у розшук, тому це вже в зв'язку із ситуацією вже недійсно", - сказав Старов.

Нагадаємо, про затримання Старова повідомив адвокат Олег Березюк. За його словами, Старов раніше очолював у Феодосії підприємство з пошиття парашутів і проти нього було порушено кримінальну справу начебто за зловживання службовим становищем. Березюк зазначив, що Юрія Старова оголосив у розшук український Інтерпол за рішенням суду окупованого Сімферополя. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація