Disney оголосила про виділення 5 млн доларів на відновлення Нотр-Дама

Disney оголосила про виділення 5 млн доларів на відновлення Нотр-Дама

Фото: Associated Press

Загальна сума внесків вже склала понад мільярд євро.

Компанія Disney пожертвує 5 мільйонів доларів на відновлення собору Паризької Богоматері, який постраждав внаслідок сильної пожежі.

Про це компанія оголосила у середу, 17 квітня, передає CNN.

"Нотр-Дам - маяк надії і краси, який визначив серце Парижа і душу Франції на віки, надихаючи благоговінням і повагою до його мистецтва і архітектури і за її стійке місце в людській історії", – йдеться у заяві.

У Disney додали, що компанія "стоїть з нашими друзями і сусідами", запропонувавши пожертвування і "сердечну підтримку" у відновленні того, що там назвали "незамінним шедевром".

Disney приєдналася до багатьох інших, які зголосилися підтримати відновлення Нотр-Даму, у тому числі Apple. Генеральний директор останньої Тім Кук заявив у вівторок, що компанія також зробить пожертвування, хоча не сказав, скільки.

Раніше повідомлялося, що на відновлення собору Паризької Богоматері, у якому 15 квітня сталася пожежа, пожертвували понад мільярд євро.

Мерія Парижа виділила 50 мільйонів євро, регіон Іль-де-Франс – 10 мільйонів. Також гроші надходять від небайдужих французів. Утім великі надходження роблять великі компанії та бізнесмени. Родина французького магната Бернара Арно пожертвувала 200 мільйонів, мільярдер Франсуа Піно – 100 мільйонів.

Фото: ТСН.ua

У понеділок, 15 квітня, сталася пожежа в одній із найвідоміших пам’яток Франціїсоборі Паризької Богоматері. Очевидці та медіа швидко почали публікувати з місця події численні фото та відео

У соборі через масштабну пожежу, яка сколихнула увесь світобвалився дах і шпиль, а вогонь знищив велику частину внутрішніх конструкцій будівлі. В ніч проти 16 квітня було офіційно повідомлено, що основні конструкції будівлі собору Нотр-Дам не обваляться - про таку загрозу раніше говорили пожежники

За останніми даними, в результаті пожежі постраждали три людини - важкі травми отримав один з пожежників, а також двоє поліцейських.  

Президент Франції Емануель Макрон вже пообіцяв відбудувати Нотр-Дам. За попередніми оцінками, реконструкція триватиме 10 років
 

Основна версія пожежі в Нотр-Дамі – закорочення проводки

Основна версія пожежі в Нотр-Дамі – закорочення проводки

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація