Діти радіють ковбасі. У РФ працівники заводу єдинороса місяці голодують без зарплати

Діти радіють ковбасі. У РФ працівники заводу єдинороса місяці голодують без зарплати

Фото: Настоящее время

Через протести людям погрожують розправою. 

У російському місті Асбест працівники місцевого заводу, що належать депутату Держдуми від "Єдиної Росії" Валерію Язєву, чотири місяці живуть без зарплати та не мають чим годувати дітей.

Двом сотням працівникам не платять грошей із травня. Вони економили, позичали кошти та не платили за кредити та комунальні послуги, сподіваючись, що отримають зарплатню, утім, грошей досі не дали. Влаштуватися на іншу роботу у місті просто немає куди. Люди не змогли зібрати дітей до школи, а зошити для малюків допомогли купити журналісти.

"Це дикість, що мої діти радіють ковбасі. Коли я прихожу з міста, і він радіє, каже: "Ура, мамо, в нас вдома є ковбаска", - розповіла "Настоящему времени" працівниця заводу Леся.

"Діти голодом сидять фактично. Зарплатню не можуть отримати. Що це за уряд такий (нецензурне слово)… Десь ми там довбаємо. Там наші літаки летять, бомби, стільки грошей скидають. Гуманітрка – вже 59 конвой пішов (на Донбас -  Ред.)", - розповів журналістам місцевий житель.

Належить завод депутату з "Єдиної Росії" Валерію Язєву. Після того, як він подався у політику, виробництво очолив його син – Андрій, авто якого на смерть збило жінку. Покарання чоловік дивом уникнув.

Працівникам заводу погрожують аноніми через те, що вони "забагато говорять".

"Прихований номер. Кажуть, що забагато говоримо, що гроші нам, скоріше за все, не знадобляться, хіба що на кришку труни", - додала жінка Леся.

Місцева влада запевняє, що проблему "вирішують", але людям уже нема за що купити хліба. 

Нагадаємо, раніше патріарша комісія РПЦ з питань сім'ї оприлюднила незвичні рекомендації для російських жінок. Поради з'явилися на офіційному сайті Комісії. Автор рекомендацій – єпископ Орєхово-Зуєвський Пантелеймон – закликає жінок заводити якомога більше дітей, але при цьому готуватися до бідності.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація