Диявольське пекло: у США через рекордну спеку працівники метеослужби випекли печиво в припаркованій машині

Диявольське пекло: у США через рекордну спеку працівники метеослужби випекли печиво в припаркованій машині

Фото: National Weather Service in Omaha/Twitter

Команда помістила чотири печива на панель автомобіля і залишила його під сонцем на вісім годин. ПЕчиво майже повноцінно приготувалося.

У найближчі дні дві третини США потраплять у небезпеку через сильну спеку. Очікується, що найсильніше постраждають північний схід і середній захід, а в деяких частинах країни температура досягне позначки 46 градусів.

Про це пише CNN.

Чиновники в постраждалих районах попереджають людей, щоб вони не залишали дітей або тварин в гарячих автомобілях.

За даними Ради національної безпеки, в середньому 38 дітей щорічно вмирають після того, як їх залишають в гарячих автомобілях.

Щоб продемонструвати небезпеку, співробітники Національної служби погоди в Омасі, штат Небраска, спробували випекти печиво в задній частині автомобіля, використовуючи тільки тепло від сонця.

Команда помістила чотири печива на панель автомобіля і залишила його під сонцем. Через 60 хвилин температура дека, на якому розташувалося печиво, досягла 80 градусів, а верхівки печива - 67 градусів. Температура заднього сидіння - майже 49 градусів у тіні.

Через чотири години верхівка печива була майже готова, але всередини воно залишалося пухким. Автомобіль потрібно було розгорнути, щоб пристосуватися до зміни положення сонця, і температура на задньому сидінні за цей час стала значно вищою, досягнувши 62 градусів.

Після запікання на сонці протягом майже восьми годин, печива зовні випікалися досить, щоб вважатися їстівними, хоча всередині печиво було трохи сируватим. Максимальна температура, до якої нагрілося деко, досягла 85 градусів.

Як повідомлялося раніше у липні, через інтенсивні теплові хвилі у Індії цього літа вже загинуло понад сотню людей. Наразі температура у країні подекуди сягає 50 градусів за Цельсієм.

Метеозалежність: руйнівні циклони курсують планетою, а до України повертається спека

Метеозалежність: руйнівні циклони курсують планетою, а до України повертається спека

Повʼязані теми:

Наступна публікація