Дії Росії небезпечніші за злочини "Ісламської держави" - Маккейн

Дії Росії небезпечніші за злочини "Ісламської держави" - Маккейн

Джон Маккейн / Фото: Reuters

Він наголосив, що росіяни намагалися зруйнувати принципи демократії.

Cенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що дії російського керівництва становлять більшу загрозу глобальній безпеці, ніж злочини терористичного угруповання "Ісламська держава". 

Про це він сказав в інтерв'ю австралійському телеканалу ABC, повідомляє DW.

Маккейн зазначив, що бойовики "можуть скоювати жахливі речі", однак "саме росіяни були тими, хто намагався зруйнувати основні принципи демократії, а саме цим і стала б зміна результатів виборів у США".

Сенатор додав, що "не побачив свідчень того, що їм це вдалося, але вони намагалися й досі намагаються".

Нагадаємо, в кінці 2016 року США запровадили нові санкції проти Росії у зв'язку кібератаками, які вплинули на процес виборів президента США.

У списку санкцій — начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробов, його заступники Володимир Алексєєв, Сергій Гизунов та Ігор Костюков, а також хакери Білан Олексій та Євген Богачов.

Джон Маккейн засудив зустріч Трампа з міністром МЗС Росії

Джон Маккейн засудив зустріч Трампа з міністром МЗС Росії

Крім того, США видворили 35 російських дипломатів і їх сім'ї. Також влада США закрила дві російські дипмісії в Нью-Йорку та Меріленді через підозру в шпигунстві.

У ЦРУ заявили, що Росія навмисно здійснювала кібератаки під час виборчої гонки, щоб допомогти Дональду Трампу виграти вибори, а не для того, щоб підірвати довіру до виборчого процесу країни. У розвідці встановили особистості тих, хто був тісно пов'язаний з російським урядом та зливав WikiLeaks тисячі повідомлень демократів, включаючи пошту голови передвиборної кампанії Гілларі Клінтон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація