"Дизельгейт" у Німеччині: правоохоронці затримали директора Audi

"Дизельгейт" у Німеччині: правоохоронці затримали директора Audi

Фото: Reuters

Минулого тижня поліція вже проводила обшуки в його будинку.

У Німеччині в справі про фальсифікацію даних щодо шкідливих вихлопів було затримано генерального директора автоконцерну Audi Руперта Штадлера.

Про це повідомляє AFP з посиланням на німецьку прокуратуру.

Минулого тижня правоохоронці вже проводили у Штадлера обшуки та ще в одного із членів ради директорів концерну. Тоді ж прокуратура і висунула Audi офіційні звинувачення у цій справі.

Нагадаємо, керівництво корпорації Volkswagen Group, до якої входить і концерн Audi, досі перебуває не лише в очікуванні штрафних санкцій, але й під загрозою покарань згідно з кримінальним кодексом. Розслідування ще триває, але суд у Брансвіку вже постановив, що компанії необхідно сплатити штраф в розмірі 1 мільярда євро. Все це через фальсифікацію показників шкідливих вихлопів у їхніх автомобілях.

Зазначимо, що 10,3 мільйона автомобілів у всьому світі постраждали від скандалу. Юридичне слідство у Брансвік проводиться від всієї Німеччини й не ділиться на окремі області або міста. Компанії Volkswagen вже довелося виплатити близько 24 мільярдів доларів у вигляді штрафів і витрат через "Дизельгейт".

Повʼязані теми:

Наступна публікація