До Чорного моря наближається американський ракетний есмінець

До Чорного моря наближається американський ракетний есмінець

Есмінець ВМС США "Дональд Кук" / Фото: Вікіпедія

Посол України у США назвав це хорошою новиною.

Американський ракетний есмінець "Дональд Кук" незабаром увійде до Чорного моря.

Про це повідомив посол України у США Валерій Чалий.

"Гарна новина: ракетний есмінець Атлантичного флоту США типу "Арлі Берк" Дональд Кук (USS Donald Cook (DDG-75)) проходить Чорноморські протоки на шляху до Чорного моря", - написав він у соцмережі.

Гарна новина: ракетний есмінець Атлантичного флоту США типу «Арлі Берк» Дональд Кук (USS Donald Cook (DDG-75)) проходить...

Опубликовано Валерій Чалий (Valeriy Chaly) Суббота, 19 января 2019 г.

Раніше у прес-центрі американського військово-морського угруповання в Європі та Африці повідомлялося, що есмінець "Дональд Кук" почав прохід протокою Дарданелли.

"Сполучені Штати і американський флот продовжують стояти поруч із нашими союзниками і партнерами в підтримці спільних регіональних інтересів і морської стабільності. Наш приїзд до Чорного моря продемонструє оперативні дії ВМФ для досягнення спільних цілей безпеки в цьому регіоні", сказав командир есмінця Метью Дж. Пауел.

Як повідомляє "Интерфакс", російські військові вже почали стежити за есмінцем. Безпосереднє відслідковування виконує сторожовий корабель ВМС РФ.

Раніше повідомлялося, що корабель ВМС США Fort McHenry разом з фрегатом King Ferdnand візьме участь у спільних військових навчаннях у міжнародних водах Чорного моря та територіальних водах Румунії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація