До Північної Європи прибули перші танкери зі зрідженим газом із США

До Північної Європи прибули перші танкери зі зрідженим газом із США

Фото: УНІАН

США постачають газ, який видобувають на узбережжі Мексиканської затоки.

Америка почала регулярні поставки зрідженого газу до Північної Європи, танкери уже розвантажують на терміналах Нідерландів та Польщі.

Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі, пише "Радіо Свобода".

"Європа розглядала Сполучені Штати як потенційне ключове джерело енергетичної диверсифікації з метою зниження впливу Росії як головного постачальника енергоресурсів в цей регіон", - заявив він, уточнивши, що розвантаження почалося у четвер, 8 червня.

За словами Перрі, для адміністрації Дональда Трампа збільшення експорту зрідженого газу є одним із пріоритетних економічних завдань.

До того ж міністр наголосив, що схвалив низку ліцензій на експорт газу з терміналів, розташованих на узбережжі Мексиканської затоки.

"Ми очікуємо збільшення поставок зрідженого газу в Європу в міру введення в експлуатацію заводів із його виробництва", - додав Перрі, зазначивши, що зріджений газ експортується до Іспанії, Португалії, Італії, Туреччини і на Мальту.

"Ми допоможемо забезпечити енергетичну безпеку наших союзників і партнерів у всьому світі", - запевнив міністр, додавши, що США планують стати третьою за обсягами експорту природного газу країною протягом трьох років.

Нагадаємо, Україна також домовлялася з США про поставки американського скрапленого газу. У травні 2014 року президент Петро Порошенко повідомляв, що між Україною та американськими партнерами є домовленості щодо доставки скрапленого газу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація