До теракту в Барселоні може бути причетний імам мечеті

До теракту в Барселоні може бути причетний імам мечеті

Фото: Reuters

В результаті нападу 18 серпня загинули 13 людей.

На місці будинку, в якому учасники теракту в Барселоні зберігали вибухівку, знайшли останки імовірно імама мечеті в містечку Ріполь - Абдельбакі ас-Сатті.

Про це повідомляє газета El Pais.

На проповіді в цю мечеть приходили близько 500 осіб — в основному вихідці з Марокко. Виступи ас-Сатті не стосувалися радикального ісламу, проте два місяці тому він несподівано покинув Ріполь, пише видання. Сусіди припустили, що він міг виїхати до Бельгії, яку відвідував кілька разів. За однією з версій, саме там він вступив в зв'язок з радикальними ісламістами і, можливо, став одним з організаторів нападу на Барселону.

За даними газети, поліція провела обшук у квартирі ас-Сатті, однак не виявила в ній доказів його причетності до теракту.

В поліції Каталонії заявили, що бомби, які збирали терористи, схожі з типом бомб, які часто використовують бойовики "ІД". У ніч на 16 серпня двоє джихадистів випадково детонували одну з бомб в Альканарі, внаслідок чого один з них загинув, а другий отримав важкі поранення. Бойовики боялися, що розслідування подій в Альканарі виведе поліцію на його слід, тому провели спонтанну атаку в Барселоні, використовуючи один фургон без вибухівки.

Поліція назвала ім'я головного підозрюваного у смертельному наїзді в Барселоні

Поліція назвала ім'я головного підозрюваного у смертельному наїзді в Барселоні

Нагадаємо, увечері 17 серпня фургон на великій швидкості збив кілька десятків пішоходів на головній пішохідній вулиці Барселони. Число постраждалих в результаті теракту в Каталонії досягло більше 100, загинули 13 людей.

Поліція затримала трьох підозрюваних у нападі. Відповідальність за теракт взяла на себе "Ісламська держава".

В ніч на 18 серпня восьмеро людей постраждали в результаті атаки терористів в Камбрілсі: машина нападників спробувала заїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся. Всіх нападників ліквідували. Пізніше з'ясувалося, що пояси смертників на них були підробленими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація