Добрива з праху: у Вашингтоні дозволили робити компост з покійників

Добрива з праху: у Вашингтоні дозволили робити компост з покійників

Фото: Associated Press

Такий спосіб поховання допоможе боротися з дефіцитом місця для кладовищ.

У штаті Вашингтон (США) ухвалили закон, який дозволяє перетворити тіло покійного в компост. Про це повідомляє видання ВВС.

Документ був підписаний губернатором штату Джеєм Інслі. Відтепер замість кремації або похорону, люди можуть перетворити своє тіло в добриво для ґрунту після смерті.

Ухвалення закону просувала засновник компанії, яка першою могла б надавати послуги з компостування людських тіл, Катріна Спейд. За її словами, переробка тіл - природна, екологічна і безпечна альтернатива бальзамування, поховання чи кремації. Саме так можна знизити викиди вуглецю і скоротити кількість використаної землі.

Компанія Спейд поміщає тіло покійника в сталевий контейнер з люцерною, соломою і тирсою, де воно розкладається природним чином протягом 30 днів. Потім родині віддають ґрунт, який вони можуть використовувати під час посадки квітів, овочів або дерев. Від такої процедури можна отримати до двох тачок родючої землі.

Зазначається, що у Швеції тіла вже компостують. А у Великій Британії дозволено ховати небіжчиків у біорозкладній труні або взагалі без неї.

Нагадаємо, 2018 року у Верховну Раду внесли законопроект, який вводить поняття біопоховання. Під час такого поховання використовують спеціальні матеріали, які розкладаються за п'ять років і не завдають шкоди екології.

Парки замість цвинтарів: на сайті ВР з'явився законопроект про біопоховання

Парки замість цвинтарів: на сайті ВР з'явився законопроект про біопоховання

Повʼязані теми:

Наступна публікація