Дочка екс-розвідника Скрипаля дала перше інтерв'ю після одужання

Дочка екс-розвідника Скрипаля дала перше інтерв'ю після одужання

Фото: Reuters

Вона сказала, що у подальшому хотіла б повернутися до Росії.

Дочка колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля Юлія дала перше інтерв'ю після одужання. Вона сказала, що одужання після отруєння нервово-паралітичним газом було довгим і важким, і що у подальшому хотіла б повернутися до Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство відзначає, що Юлія Скрипаль сама зв'язалася з журналістами через поліцію. Вона дала інтерв'ю із секретного місця у Лондоні, оскільки перебуває під охороною британського уряду. Скрипаль зачитала свою заяву російською, а потім передала її в письмовому вигляді російською та англійською мовами.

Фото: Reuters

"Нам так пощастило, що ми обидва пережили цей замах. Наше одужання було повільним і надзвичайно важким", — сказала Скрипаль. "Той факт, що це була нервово-паралітична речовина, шокує", — зізналася вона.

Юлія Скрипаль зазначила, що зараз вона намагається впоратися з наслідками отруєння - як у фізичному, так і в емоційному плані. Також вона хоче доглядати за своїм батьком, поки він повністю не одужає.

"У подальшому я сподіваюся повернутися додому, в мою країну", - сказала вона.

Юлія Скрипаль подякувала російському посольству у Британії за запропоновану допомогу, але наразі вона не готова і не хоче нею скористатися.

Отруєного Сергія Скрипаля виписали з лікарні в Солсбері

Отруєного Сергія Скрипаля виписали з лікарні в Солсбері

Нагадаємо, 18 травня екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, отруєного нервово-паралітичною речовиною на початку березня у Великій Британії, виписали з госпіталю Солсбері

5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка заявила, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер 2006 року в результаті отруєння полонієм.

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією низка країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану. Організація із заборони хімічної зброї дійшла висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, та підтвердила російське походження "Новачка".

Згодом спецслужби Великої Британії встановили особи підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їхніх імен не розголошують, проте вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація