Додон пообіцяв покарати військових, які вирушили на навчання до України

Додон пообіцяв покарати військових, які вирушили на навчання до України

Фото: Міністерство оборони Молдови / Facebook

57 військових поїхали на Rapid Trident 2017.

Президент Молдови Ігор Додон наказав провести перевірки у військових частинах після того, як всупереч заборони військовослужбовці вирушили до України на навчання НАТО.

Про це повідомив прес-секретар молдовського президента Іон Чебан у Facebook.

"Щоб вивчити ситуацію, з'ясувати, хто з військових присутній, а хто відсутній, і прийняти рішення відповідно до законодавства, аж до зниження відповідальних осіб у званнях", — пояснив він.

Ловкость рук и никакого мошенничества. Noaptea, poate chiar și după miezul nopții, au publicat în Monitorul Oficial Hot...

Опубликовано Iv Ceban 6 сентября 2017 г.

Контингент армії Молдови з 57 військових бере участь в міжнародних навчаннях Rapid Trident 2017 в Україні, незважаючи на заборону президента, передає Newsmaker.

Нагадаємо, проросійський президент Молдови Ігор Додон заборонив військовим їхати на навчання НАТО до України, скасував урядову постанову. Проєвропейський уряд ухвалив новий документ – мовляв, не бачать причин не їхати на навчання.

Раніше, на початку року, Додон заблокував участь молдовських військовослужбовців у навчаннях у сусідній Румунії. Також він виступав проти відкриття в Кишиневі офісу зв'язку НАТО.

Зазначимо, що у Rapid Trident 2017 на Львівщині візьмуть участь близько 1,8 тисячі військовослужбовців із 14 країн – України, США, Канади, Болгарії, Естонії, Італії, Грузії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, Великої Британії.

Тим часом паралельно в Білорусі відбуватимуться навчання російських військових. Цей захід уже називають репетицією війни в Європі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація