Додон відреагував на рішення суду стосовно розміщення російських військ у невизнаному Придністров'ї

Додон відреагував на рішення суду стосовно розміщення російських військ у невизнаному Придністров'ї

Фото: Reuters

За його словами, таке рішення "залишає місце для різних інтерпретацій і спекуляцій".

Президент Молдови Ігор Додон відреагував на рішення Конституційного суду Молдови, який визнав неконституційним розміщення на території Молдови іноземних військових контингентів.

Про це Додон написав на своїй сторінці у Facebook.

"Проблема полягає у формулюванні суду, що залишає місце для різних інтерпретацій і політичних спекуляцій. Не в перший раз цей склад Конституційного суду кланяється перед уніоністами. Створюється враження, що судді КС хотіли і букви Конституції дотриматися, але і румунське громадянство не скомпрометувати", - заявив він.

Додон заявив, що "зрозумів" таке рішення суду і тепер ще більш рішуче "діятиме для захисту нейтралітету і територіальної цілісності Молдови".

"Склад КС зміниться, а країна залишиться, й залишиться те, що судді поставили під сумнів", - написав президент.

Нагадаємо, у Молдові назвали неконституційним перебування у Придністров'ї російських військових. Судді зауважили, що близько 11% території країни були окуповані й російська армія досі не вийшла з регіону. Москва направила до Молдови свої сили після конфлікту через проголошення незалежності Придністровської Молдовської Республіки. Там досі лишається близько півтори тисячі російських військових. 

"Верховна Рада" невизнаного Придністров'я прийняла в остаточному читанні законопроект, згідно з яким російський прапор став другим "державним" в регіоні. В невизнаному Придністров'ї також попросили Росію визнати документи "республіки".

У Молдові визнали неконституційним перебування у Придністров'ї російських військових

У Молдові визнали неконституційним перебування у Придністров'ї російських військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація