Докопаємося до суті справи: Трамп ініціював федеральне розслідування через розсилки посилок з бомбами

Докопаємося до суті справи: Трамп ініціював федеральне розслідування через розсилки посилок з бомбами

Фото: Reuters

Президент США підкреслив, що безпека американців - його найважливіший пріоритет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що влада країни ініціювала федеральне розслідування у зв'язку з розсилкою посилок з вибуховими пристроями.

"Я тільки що закінчив брифінг з представниками ФБР, міністерства юстиції, міністерства внутрішньої безпеки та Секретної служби", - сказав він.

Президент підкреслив, що безпека американців - його найважливіший пріоритет, і що влада США не пошкодує сил для розслідування цього інциденту. Він також пообіцяв, що американська адміністрація буде по можливості надавати подальшу інформацію про хід розслідування.

"Ми дуже розгнівані, розчаровані, засмучені тим, що трапилося сьогодні вранці, і ми докопаємося до суті справи", - додав він.

Посилки з вибуховими пристроями були спрямовані подружжю Клінтонів, Бараку і Мішель Обамі, колишньому генпрокурору США Еріку Холдеру, а також в Конгрес США, і в нью-йоркську редакцію телеканалу CNN. У посилці, що надійшла в редакцію, також знайшли конверт з білим порошком, який відправлять на експертизу.

CNN з посиланням на джерела повідомив, що посилка, яка була доставлена в Тайм-Уорнер-Центр, насправді призначалася колишньому директору ЦРУ Джона Бреннану, який залишив цей пост в 2017 році, і тепер співпрацює з деякими американськими ЗМІ.

Крім цього, губернатор американського штату Нью-Йорк Ендрю Куомо в середу заявив, що в його офіс також надійшла підозріла посилка.

На цьому тижні аналогічна посилка з вибуховим пристроєм була знайдена в Бедфорді в поштовій скриньці біля будинку відомого інвестора і мільярдера Джорджа Сороса.

У будинку Гілларі і Білла Клінтонів ФБР виявило бомбу

У будинку Гілларі і Білла Клінтонів ФБР виявило бомбу

Нагадаємо, що раніше в Міноборони США доставили посилку з токсичною речовиною. Два підозрілих конверта були адресовані міністру оборони Джеймсу Меттісу та начальнику морських операцій адміралу Джону Річардсону. Обидві посилки не дійшли до головної будівлі Міноборони, отруту виявили у відділенні поштової кореспонденції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація