Дональд Трамп зустрівся зі звільненим з турецької в'язниці американським пастором

Дональд Трамп зустрівся зі звільненим з турецької в'язниці американським пастором

Звільнений пастор і Дональд Трамп / Фото: Reuters

Пастор подякував Трампу та помолився за нього.

Президент США Дональд Трамп провів зустріч зі звільненим з турецької в'язниці американським пастором Ендрю Брансоном. 

Глава держави прийняв чоловіка у Білому домі. Він опублікував відповідне відео у Twitter.

"Від турецького президента до Білого дому за 24 години - це непогано... Ви дуже особлива людина для всіх нас", - сказав Трамп перед пресою, державним секретарем Майком Помпео та іншими представниками уряду. 

Під час брифінгу, як передає CNN, президент США також подякував президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану, заявивши, що для нього це звільнення було "непростим".

Брансон, своєю чергою, подякував президенту Трампу, а також його адмінстрації. Після цього пастор помолився за президента. Також за Трампа помолилася й дружина Ендрю Норін.

Нагадаємо, суд у Туреччині у західній провінції Ізмір 12 жовтня звільнив американського пастора Ендрю Брансона, через арешт якого погіршились американсько-турецькі відносини. Брансона підозрювали у шпигунстві і підтримці антиурядових структур, які намагалися вчинити державний переворот у липні 2016 року.

Через затриманого американського пастора США ввели санкції проти Туреччини. Під санкції потрапили міністр юстиції Туреччини Абдулхаміт Гуль та міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу. У Білому домі вважають, що вони зіграли провідну роль у затриманні та арешті Брансона у 2016 році. Також США підняли мита на імпорт сталі та алюмінію. Через запровадження санкцій турецька ліра опустилася до найбільшого свого мінімуму стосовно долара.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація