Дощі не припинялись ні на мить: найпотужніша за останні сто років повінь накрила Австралію

Дощі не припинялись ні на мить: найпотужніша за останні сто років повінь накрила Австралію

Фото: Associated Press

Місцями рівень води піднявся на понад два метри.

Найпотужніша за останні сто років повінь накрила східну частину Австралії. Затопило Новий Південний Уельс – найбільш населений штат країни. Біля Сіднея прорвало дамбу, а місцями рівень води піднявся на понад два метри.

Про ситуацію в Австралії у сюжеті ТСН.Ранок  22 березня.

Минулого тижня дощі не припинялись ні на мить, а тому за цей час випала тримісячна норма опадів. Негода нині не вщухає: річки повиходили з берегів. Цю повінь вже називають найсильнішою за століття.

"Минулого року ми потерпали від катастрофічних пожеж, а тепер повені. В історії нашого штату ще не було таких екстремальних погодних умов. Ми маємо об’єднатись і продемонструвати підтримку один одному в цих складних обставинах", - заявила прем'єр-міністерка Гледіс Береджиклян. 

Новини світу: найпотужніша за останні 100 років повінь накрила Австралію

Новини світу: найпотужніша за останні 100 років повінь накрила Австралію

Рятувальники протягом вихідних отримали понад двох тисяч викликів за допомогу. З найбільш постраждалих районів евакуюють мешканців:  свої домівки вимушено залишили понад 18 тисяч людей. Австралійський прем’єр обіцяє компенсувати збитки.

У Новому південному Уельсі скасували заняття в школах. Більшість автодоріг у штаті заблоковані. Тисячі будинків залишились без електрики, а в магазинах пусті полиці, бо налякані люди кинулись запасатись харчам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація