Дослідники порахували, мешканці якої країни випередять інших за тривалістю життя до 2040 року

Дослідники порахували, мешканці якої країни випередять інших за тривалістю життя до 2040 року

Зараз найдовша тривалість життя у японців.

До 2040 року в Іспанії очікують найбільшу у світі тривалість життя.

Про це йдеться у дослідженні Інституту вимірювання та оцінки здоров'я.

Зараз країна є четвертою у рейтингу, а найбільша очікувана тривалість життя у Японії. В середньому, мешканці цієї країни живуть майже 84 роки. Крім цього, друге та третє місця у рейтингу посідають Сингапур та Швейцарія. Очікується, що тривалість життя громадян цих країн складе близько 83 років.

Окрім цього, повідомляється, що США зараз у рейтингу 43-ті, а до 2040 року можуть втратити в рейтингу одразу 21 позицію. Водночас очікувана тривалість життя у Китаї має зрости з 76,3 року до майже 82.

Як зазначається, очікувана тривалість життя в Україні зараз складає 72,1 року, що є дещо нижче за середній показник у світі — 72,48 року. Так, українці в середньому житимуть довше за жителів Казахстану, Індонезії, Росії та Північної Кореї, проте менше, ніж у країнах Західної Європи та Північної Америки.

У рейтингу тривалість життя розраховується відповідно до стандартних практик страхових компаній. На неї впливає якість медицини та екологічний стан в країні.

Нагадаємо, Україна поступилася Росії та Білорусі у рейтингу якості життя. Всього до переліку увійшло 189 країн. Найкращий індекс людського розвитку в світі зафіксований у 2017 році в Норвегії.

Україна стала одним з лідерів антирейтингу про виконання рішень суду країнами

Україна стала одним з лідерів антирейтингу про виконання рішень суду країнами

Повʼязані теми:

Наступна публікація