Дослідження довели, що вакцина Novavax є ефективною на понад 90% проти штамів COVID

Дослідження довели, що вакцина Novavax є ефективною на понад 90% проти штамів COVID

Фото: Associated Press

Встановлено, що вакцина з двома дозами є 100% ефективною для запобігання середньотяжкому та тяжкому перебігу захворювання та 93% ефективною проти деяких варіантів.

Біотехнологічна фірма заявила 14 червня, що її вакцина проти COVID-19 є безпечною і ефективною на 90,4%. Такі дані були отримані в ході третього етапу клінічного випробування, в якому взяли участь майже 30 000 учасників зі Сполучених Штатів та Мексики.

Про це повідомляє CNBC

Встановлено, що вакцина з двома дозами є 100% ефективною для запобігання середньотяжкому та тяжкому перебігу захворювання та 93% ефективною проти деяких варіантів, зазначає Novavax. Компанія заявила, що планує подати дозвіл до Управління з контролю за продуктами та ліками у третьому кварталі цього року.

Випробування на пізніх стадіях "підтверджує, що NVX-CoV2373 пропонує обнадійливий профіль переносимості та безпеки", зазначив у пресрелізі доктор Грегорі Гленн, президент досліджень та розробок Novavax.

"Ці дані показують стабільний, високий рівень ефективності та підтверджують здатність вакцини запобігати COVID-19 на тлі триваючої генетичної еволюції вірусу", - додав Гленн.

В результаті досліджень було оцінено 77 підтверджених інфекцій COVID серед 29 960 учасників дослідження. Новавакс зазначив, що у групі плацебо спостерігали 63 випадки захворювання на коронавірус проти 14 випадків у групі, яка отримувала дві дози вакцини. Це призвело до оцінки ефективності вакцини в 90,4%.

За словами компанії, вакцина добре переноситься. Найпоширенішими побічними ефектами були втома, головний біль, біль у м'язах та біль у місці ін'єкції, які зазвичай тривали не більше двох-трьох днів.

Усі госпіталізації COVID в ході випробування відбувалися в групі плацебо, повідомляє компанія.

Novavax заявила, що вакцина є ефективною проти деяких варіантів, включаючи варіант Альфа, вперше виявлений у Великї Британії. Близько 65% випадків були "варіантами, що викликають занепокоєння", заявила компанія.

Раніше стало відомо, що вакцини від коронавірусу Pfizer і Moderna можуть викликати проблеми із серцем у підлітків та молодих чоловіків. Дослідження провели після заяв МОЗ Ізраїлю, де повідомили про перші випадки захворювання після вакцинації. 

В Києві починають вакцинувати держслужбовців

В Києві починають вакцинувати держслужбовців

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація