Доторкнулись до білої акули. Дайвери приголомшили світлинами випадкової зустрічі зі страшним хижаком

Їм пощастило зустріти одну з найбільших і найвідоміших акул на прізвисько Діп Блю.

Біля Гавайських островів команда дайверів випадково зустрілася з однією з найбільших відомих білих акул. На щастя, дайвери залишилися неушкодженими і навіть отримали на згадку кілька неймовірних фото.

Про це повідомляє ВВС.

Деякі дайвери змогли наблизитися до акули так близько, що їм вдалося доторкнутися її.

Ймовірно, що ця акула - це одна з найбільших відомих акул, що має прізвисько Діп Блю. Дослідники помітили її близько 20 років тому. Її довжина становить майже 6 метрів, а вага - 2,5 тонни.

Дайверка Оушен Рамзі розповіла виданню Honolulu Star Advertiser, що вони знімали тигрових акул, які їли залишки кашалота, коли раптом з'явилася ця акула.

"Ми побачили кілька тигрових акул, а потім з'явилася вона, і всі інші акули кинулися в різні боки, а вона почала плавати впритул до човна", - розповіла вона.

"Вона була просто таким великим красивим гігантом, який хотів почухатися об наш човен. Ми припливли туди на сході сонця, і вона була з нами майже весь день".

Рамзі розповіла, що акула була дуже широкою і, ймовірно, вагітною. На думку дослідників, вік акули Діп Блю – близько 50 років.

Великі білі акули не часто з'являються біля Гавайських островів, оскільки віддають перевагу більш холодним водам.

Рамзі розповіла, що плавати біля вагітних великих білих акул старшого віку цілком безпечно, але застерегла дайверів не наближатися до акул, коли вони харчуються.

Нагадаємо, в Австралії акула на очах десятків туристів атакувала чоловіка. Трагедія сталася на популярному курорті на Великому бар'єрному рифі. Він помер від отриманих травм дорогою до лікарні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація