Друга річниця: у Москві сотні людей зібралися на Марш пам'яті Нємцова. Онлайн-трансляція

Організатори акції очікуюють, що на марш прийдуть десятки тисяч росіян.

У Москві сотні людей зібралися на Марш пам'яті відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова, вбитого 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту біля Кремля.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як зазначається, організатори погодили участь до 30 тисяч осіб. Учасники починають ходу від Страсного бульвару і пройдуть проспектом Сахарова, після чого покладуть квіти на місці вбивства політика.

Своєю чергою мобільний лічильник MobCounter2015 повідомив на своїй сторінці у Twitter, що наразі на акції присутні понад 2,5 тисячі людей.

На місці збору активістів також присутня поліція та комунальна техніка, низка вулиць були перекриті.

Нагадаємо, за основною версією слідства, приблизно в кінці вересня 2014 року зазначені громадяни за винагороду в сумі не менше 15 млн рублів погодилися на пропозицію Руслана Мухудінова та інших невстановлених осіб вбити Нємцова.

Учасники групи ретельно готувалися до вбивства, вивчали його спосіб життя, вели спостереження, обирали спосіб і місце нападу, підбирали зброю, транспорт, засоби зв'язку, визначали способи і маршрути відходу, вважає слідство.

Приблизно о 23:31 Дадаєв на пішохідній доріжці Великого Москворецкая мосту з наявної у нього вогнепальної зброї здійснив не менше шести пострілів в Нємцова, від чого він помер.

В агентстві також відзначили, що за версією слідства, організатором та замовником злочину є саме Мухудінов, заочно заарештований і оголошений у розшук по лінії Інтерполу.

Своєю чергою, сім'я Нємцова неодноразово заявляла, що не вважають Мухудінова замовником вбивства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація