Другий отруйник Скрипаля Петров-Мішкін теж отримав героя Росії за операцію в Україні

Другий отруйник Скрипаля Петров-Мішкін теж отримав героя Росії за операцію в Україні

Фото: Reuters

Цю нагороду він отримав у 2014 році.

Другий підозрюваний в отруєнні екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Мішкін, який діяв під іменем Олександр Петров, отримав у 2014 році звання героя Росії за операцію в Україні.

Про це розповіли журналісти Bellingcat на брифінгу в британському парламенті. 

Таким чином, на завдання до британського Солсбері було направлено двох співробітників ГРУ зі званням героя Росії - полковника Анатолія Чепігу та військового лікаря Олександра Мішкіна.

Нагадаємо, правоохоронні органи Великої Британії 5 вересня оприлюднили фото та імена осіб, підозрюваних в отруєнні російського екс-розвідника Сергія Скрипаля і його доньки Юлії у Солсбері - ними виявились Олександр Петров і Руслан Боширов.

Після цього підозрювані дали інтерв'ю російському пропагандистському виданню Russia Today. Під час розмови вони розповіли, що начебто займаються підприємництвом, а в Солсбері їздили "як туристи", аби подивитися на пам'ятки і "відірватися". 

Спільне розслідування The Bellingcat і The Insider надали підтвердження того, що підозрювані в отруєнні Скрипалів росіяни насправді - співробітники російських спецслужб. Причетність до спецслужб підтверджує низка документів, а також прямих і непрямих свідчень. Також з'ясувалось, що паспорти обох мають практично ідентичні номери.

Bellingcat знайшов у діяльності ГРУшників із Солсбері й "український слід". Вони ідентифікували справжнє ім’я одного з них – Руслан Боширов виявився полковником ГРУ, якого насправді звуть Анатолій Чепіга. Окрім цього, він воював в Україні, за що отримав звання героя Росії. 

Розслідувачі Bellingcat ідентифікували другого отруювача Скрипалів

Розслідувачі Bellingcat ідентифікували другого отруювача Скрипалів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація