Дружина орландського стрільця знала про його наміри влаштувати стрілянину в гей-клубі

Дружина орландського стрільця знала про його наміри влаштувати стрілянину в гей-клубі

Дружина орландського стрільця знала про його наміри влаштувати стрілянину в гей-клубі

Фото: NBC News

Вона кілька разів підвозила Омара Матіна до гей-клубу.

Дружина Омара Матіна, який влаштував масову стрілянину в гей-клубі в Орландо, знала про наміри свого чоловіка.

Нур Захі Салман під час допиту у ФБР розповіла, що знала про плани Матіна, але намагалася відрадити його, передає Газета.ru з посиланням на телеканал Fox News.

Жінка також розповіла, що була разом з Омаром Матіном в збройовому магазині, коли він купив кобуру і боєприпаси.

Нур Захі Салман також кілька разів підвозила свого чоловіка до клубу Pulse, оскільки він, за його словами, хотів оглянути приміщення, повідомляє телеканал NBC News,

Повідомляється, що правоохоронні органи США можуть завести кримінальну справу на дружину Омара Матіна.

Ордандський стрілок планував теракт у Диснейленді

Ордандський стрілок планував теракт у Диснейленді

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану. 

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація