Двоє альпіністів загинули через аномально велику чергу на Еверест

Двоє альпіністів загинули через аномально велику чергу на Еверест

Фото: Associated Press

Через хорошу погоду сотні туристів забажали підкорити вершину.

Двоє альпіністів загинули після підкорення Евересту. Через велику чергу охочих зійти на гору вони довго перебували на висоті і відчули себе погано.

Про це пише The New York Times.

54-річний американець Дональд Кеш помер після надзвичайно довгого сходження на вершину Еверест, повідомили в Pioneer Adventures, організації з Непалу, яка відправляє експедиції на гору.

За словами представників організації, Кеш подорожував з гідами із місцевої народності шерпів і втратив свідомість від висотної хвороби. Його не змогли повернути до життя.

Крім того, померла 54-річна Анджалі Кулкарні з Індії. Керівник туристичної групи розповіла, що альпіністка підкорила Еверест разом з чоловіком, проте через великий трафік і затримку з поверненням "не змогла підтримати свою енергію" і померла.

У черзі на Еверест стояли близько 250-300 чоловік, що викликає багатогодинні затримки із сходженням. Фото аномально великої черги опублікував альпініст Нірмал Пурджа. Він зазначив, що вперше бачить таку велику кількість людей на горі і додав, що якби погода погіршилася, це стало би справжньою катастрофою.

У лютому Китай на невизначений термін закрив базу на своїй стороні гори Еверест для відвідувачів, у яких немає дозволів на сходження. До таких дій влада вдалася, щоб вирішити проблему відходів, яких там стає все більше. Заборона означає, що туристам буде дозволено підніматися тільки до монастиря Ронгбук, який розташований на рівні 5100 м.

Українці, які підкорили вершину Евересту, розповіли про труднощі підйому

Українці, які підкорили вершину Евересту, розповіли про труднощі підйому

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація