Лідери США, Німеччини, Франції та Великої Британії планують провести зустріч, яка, ймовірно, стосуватиметься України

Лідери США, Німеччини, Франції та Великої Британії планують провести зустріч, яка, ймовірно, стосуватиметься України

Президент США Джо Байден / Фото: Associated Press

Планується провести зустріч Шольца, Макрона та Стармера, поки Байден перебуватиме в Німеччині.

Менш ніж за місяць до виборів президента США Джо Байден відвідає ФРН від 10 до 12 жовтня.

Про це повідомив Spiegel з посиланням на урядові кола Берліна. Першою про це повідомила Tagesspiegel.

Відповідно поліція Берліна вже мала б готуватися до приїзду високого гостя. За даними Tagesspiegel, планування у берлінській поліції вже йде повним ходом. Поступово уточнюються спеціальні зміни та режими служби. Це може бути другий візит до Німеччини чинного президента США за час перебування на посаді, проте перший справжній державний візит. Джо Байден здійснив свій перший візит як президент 2022 року на саміт G7 в Ельмау, Баварія.

За інформацією Spiegel, федеральний уряд також планує запросити до Німеччини президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера, поки Байден перебуватиме у країні. Зустріч у так званому форматі "четвірки", найімовірніше, стосуватиметься передусім підтримки України. Зазначається, що Байден також планує відвідати військову базу США в Рамштайні.

В середині липня 81-річний Байден, на подив багатьох, оголосив про завершення своєї виборчої кампанії в США. Його віцепрезидентка обійняла найвищу посаду, тому демократи тепер балотуються з 59-річною Камалою Гарріс. Кандидатом у президенти від Республіканської партії є Дональд Трамп, який правив у Білому домі від 2017-го до 2021 року. Останнім часом, за даними опитування, підтримка виросла на користь Гарріс.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація