Джуліані анонсував Трампу приголомшливий результат своєї поїздки в Україну – ЗМІ

Джуліані анонсував Трампу приголомшливий результат своєї поїздки в Україну – ЗМІ

Фото: Associated Press

Адвокат заявив, що здобута ним інформація перевершує сподівання президента США.

Особистий адвокат президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа прозвітував своєму клієнтові про нещодавню подорож до України. Про це повідомляє Кореспондент із посиланням на The Wall Street Journal.

Американське видання повідомляє, що Рудольф Джуліані зібрав важливу інформацію, котра стосується опонентів Трампа. Юрист уже доповів про це президентові. На запитання самого Трампа в телефонній розмові про те, що йому вдалося отримати, Джуліані відповів: "Більше, ніж ти можеш уявити".

Адвокат повідомив, що наразі займається підготовкою письмової доповіді про свою мандрівку та проведені під час неї зустрічі. З його слів, документ налічуватиме близько 20 сторінок. Доповідь покладуть на стіл Трампу.

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом  "тривожну обіцянку". Одним з політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена - його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. 

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, "президентським харасментом". 

25 вересня Білий Дім оприлюднив стенограму розмови Трампа та Зеленського. Повний текст перекладу дивіться на ТСН.ua.

Вже 26 вересня американська розвідка оприлюднила текст скарги на президента США Дональда Трампа. Як і повідомляли ЗМІ, вона справді стосується розмови Трампа та президента України Володимира Зеленського та тривалого тиску, який, на думку розвідника, вчиняли США щодо України для особистих цілей американського президента. ТСН.ua розповів основні моменти доносу на Трампа - серед них інформація про неоднозначні контакти української сторони з Джуліані, скасування візиту Пенса до Києва та спроби Білого дому приховати все це.

Повʼязані теми:

Наступна публікація