Ефект перевищує ризики: компанія Johnson & Johnson зробила заяву про зв'язок вакцини і тромбозу

Ефект перевищує ризики: компанія Johnson & Johnson зробила заяву про зв'язок вакцини і тромбозу

Фото: Associated Press

У США вирішили призупинити використання препарату Johnson & Johnson.

В американській компанії Johnson & Johnson зробили заяву після того, як стало відомо про випадки тромбозу у щеплених їхнім препаратом. 

Про це йдеться в оприлюдненій компанією заяві. 

Доктор медичних наук, заступник голови виконавчого комітету та головний науковий співробітник компанії Пол Стоффельс наголосив на безпечності вакцини. "Ми, як і раніше, віримо в позитивне співвідношення користі і ризику нашої вакцини".

Слід зауважити, що незалежна консультативна група при Центрах з контролю і профілактики захворювань США відклала винесення рекомендації щодо продовження використання вакцини Johnson & Johnson. У своїй заяві, вони зокрема наголошують на тому, щоб щеплені препаратом зверталися до медиків, якщо утродовж трьох тижнів після вакцинації у них з'явиться сильний головний біль, біль у животі, біль у ногах або задишка.

За словами Стоффельса, рекомендації органів щодо припинення використання вакцини були зроблені з "надмірної обережності". Утім, компанія вирішила відкласти постачання до Європи до того часу, поки не отримає остаточні результати дослідження щодо причин виникнення окремих випадків тромбозів після введення вакцини.

Як повідомлялося, у Сполучених Штатах призупинили щеплення Johnson & Johnson через випадки утворення тромбів у жінок, які отримали препарат. Щеплення вакциною у США встигли зробити майже сім мільйонів людей. Ускладнення виникли у шістьох жінок. Одна із них померла, а ще одна перебуває у важкому стані в лікарні.

Згодом компанія Johnson & Johnson ухвалила рішення відтермінувати поширення своєї вакцини від коронавірусу в європейських країнах на тлі повідомлень про випадки тромбозу після щеплення цим препаратом. 

Новини світу: у США призупинили щеплення вакциною Johnson & Johnson

Новини світу: у США призупинили щеплення вакциною Johnson & Johnson

Повʼязані теми:

Наступна публікація