Подробиці авіакатастрофи літака Качинського: у кабіні пілотів пили пиво і примушували робити посадку

Подробиці авіакатастрофи літака Качинського: у кабіні пілотів пили пиво і примушували робити посадку

Пілотам заважали посадити літак

Членам екіпажу заважали пілотувати і примушували посадити літак.

Пілотів польського урядового літака Ту-154, який розбився 10 квітня 2010 року неподалік від Смоленська, змушували посадити борт.

Про це свідчать записи розмов членів екіпажу літака, повідомляє УНІАН, посилаючись на польську радіостанцію RMF FM.

Крім того, пілотам постійно заважали невідомі люди.

"Постійне вгамовування сторонніх осіб, які заважали пілотам посадити літак, наприклад, керівника повітряних сил в кабіні пілотів, і навіть пили пиво у кабіні пілотів за півгодини до катастрофи", - зазначається у повідомленні.

При цьому, експертам вдалося розшифрувати на 30% більше слів, ніж під час попередніх експертиз.

Зазначили, що керівник польських повітряних сил Анджей Бласік, котрий перебував у кабіні пілотів, давав їм інструкції та говорив про посадку літака.

"Ми мусимо це робити, поки не досягнемо результату", - процитували на радіостанції слова Бласіка.

Про необхідність посадити літак говорив також директор служби протоколу польського МЗС Маріуш Казана.

"Упродовж двадцяти хвилин перед катастрофою магнітофон зареєстрував аж 7 спроб утихомирення та тиші. Від звичайного "Тсссс", "Тихо там", "Вийти звідси!" аж до "бл.., перестаньте, прошу" за 2,5 хвилини до катастрофи", - зауважили на радіо.

Згідно з записами, приблизно за півгодини до катастрофи стюардеса у кабіні пілотів запропонувала пиво невідомій людині, яка погодилася і випила його.

Нагадаємо, Ту-154 Леха Качиньського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. При посадці літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через туман. Загинули 96 осіб, серед них - президент і його дружина, а також представники керівництва країни. В авіакатастрофі під Смоленськом Варшава звинувачує двох російських диспетчерів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація