"Екологічно і свідомо": британський супермаркет Waitrose відмовляється від продажу продуктів в упаковці

При цьому покупці можуть заповнювати свої власні контейнери багаторазового використання.

Супермаркет Waitrose в Оксфорді (Велика Британія) випробовує продаж низки продуктів без упаковки.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що покупці при цьому можуть заповнювати свої власні контейнери багаторазового використання з певної категорії продуктів у спеціальних дозаторах.

Клієнтам надається можливість купувати без упаковки різноманітні овочі та фрукти, макаронні вироби, рис, кус-кус, сочевицю, крупи, сушені фрукти і насіння з дозаторів, а також вино та пиво з крану. Ціни на такі продукти на 15% дешевші, ніж упаковані альтернативи, які все ж залишаються у продажу.

Це перше випробування такого роду у Великій Британії, незважаючи на те, що 10 найкращих британських супермаркетів щорічно виробляють 810 тис. тонн упаковки.

Активістка британського "Грінпісу" Агіана Деншем назвала рішення супермаркету "сміливим кроком, який може викликати необхідну культуру скорочення виробництва пластмас".

За даними ООН, у світовому океані зараз перебуває вже понад 100 мільйонів тонн пластикових відходів. При цьому щороку їхня кількість збільшується ще на приблизно вісім мільйонів тонн, повідомили присутні на конференції експерти. Низка країн, зокрема, США і Канада, вже багато років вивозять пластикове сміття в азійські країни, стверджуючи, що його там належним чином переробляють. "При цьому велика частина забруднених змішаних відходів не може бути перероблена і вивозиться на звалища, спалюється або знаходить шлях в океани", - заявила експертка екологічної організації IPEN Сара Броше.

Нагадаємо, наприкінці березня Європарламент схвалив законопроект, що передбачає заборону в ЄС від 2021 року одноразових пластикових виробів, як-от трубочок для пиття, пластикового посуду та ватних паличок. Заборона має набрати чинності 2021 року. Чи зможе Україна слідом за ЄС скоротити небезпечні відходи, читайте у матеріалі ТСН.ua.

Не викидати, а сортувати: як у Обухові вирішили проблему переробки відходів

Не викидати, а сортувати: як у Обухові вирішили проблему переробки відходів

Повʼязані теми:

Наступна публікація