Екс-агент спецслужб СРСР був на зустрічі з сином Трампа - ЗМІ

Екс-агент спецслужб СРСР був на зустрічі з сином Трампа - ЗМІ

Фото: Reuters

Трамп-молодший зустрічався з "кремлівською" юристкою.

ЗМІ дізналися про колишнього агента спецслужб СРСР на зустрічі з сином Трампа.

Про це повідомляє телеканал NBC News.

У зустрічі Дональда Трампа-молодшого з адвокатом з Росії брав участь колишній співробітник радянських спецслужб, якого підозрюють у зв'язках зі спецслужбами Росії. Імені чоловіка, який супроводжував "кремлівську" юристку, агентство не називає, але зазначає, що той, хоч і емігрував до США, де отримав друге громадянство, підозрюється представниками влади у підтримці зв'язків із спецслужбами Росії.

Факт присутності такої людини на зустрічі з сином Трампа повинен зацікавити членів конгресу, які ведуть розслідування з питання про втручання російських спецслужб в процес проведення виборів президента США і спецпрокурора Роберта Мюллера.

Трамп анонсував промову щодо зустрічі сина з російським адвокатом

Трамп анонсував промову щодо зустрічі сина з російським адвокатом

Представник Дональда Трампа-молодшого не відповів на запити журналістів, а представники зятя президента США і його старшого радника Джареда Кушнера і колишнього глави виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта відмовилися від коментарів.

Раніше старший син президента опублікував свою переписку і виправдовувався в прямому ефірі – все для того, щоб продемонструвати відкриту гру. Зустріч з Наталею Весельницкой відбулася у них рік тому. Син Трампа стверджує, що батько нічого не знав про ці переговори аж до цього тижня, коли про зустріч з Наталею Весельницкой дізналися журналісти і піднялася буря. "І ні про що там було розповідати. Я б сам ніколи про це не згадав, якби ви всі не почали копатися в цьому. Двадцять витрачених даремно хвилин", - переконує син Трампа.

Цим словам не вірить сенатор від демократів Марк Уорнер. "Це вже особливий почерк штабу Трампа, бачимо його місяцями. Вони все спростовують до останнього, а потім, коли від доказів не відбутися – виправдовуються", - заявив він. Сама ж Наталія, спіймана журналістами, стверджує, що нічого компрометуючого в їх спілкуванні з Трампом не було. "Просто так поговорили. Не про політику", - стверджує російський юрист.

Однак у цей же день, буквально через пару годин після зустрічі сина Трампа, зятя Трампа та росіянки, зі сцени свого клубу в Нью-Йорку сам Дональд Трамп чітко демонструє: він щось знає. "Я зроблю велику промову. Наступного понеділка, швидше за все. І ми про тих Клінтонів гарненько поговоримо. Ви багато чого дізнаєтеся. Це буде дуже, дуже цікаво. Ось думаю, захоче преса прийти?" - заявив він. І саме на наступному тижні – правда, не в понеділок, а в середу – російські хакери оприлюднили електронні листи, викрадені з штабу демократів. "Ні син президента, ні його піарники не повідомили ФБР про те, що російський уряд намагається втручатися в президентські вибори. І навіть коли наша розвідка в жовтні повідомила, що росіяни втручалися у вибори, ніхто в штабі Трампа ні слова не сказав про те, що з ними намагалися говорити ще влітку. Це надзвичайно тривожна інформація", - кажуть там.

Тепер синові Трампа доведеться свідчити перед сенаторським комітетом з розвідки і доповідати про свою бесіду з росіянкою під присягою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація