Екс-глава ФБР переконаний, що був звільнений через розслідування зв'язків Трампа із РФ

Екс-глава ФБР переконаний, що був звільнений через розслідування зв'язків Трампа із РФ

Фото: Reuters

Хоча Трамп запевняв Комі, що той добре працює.

Колишній очільник ФБР Джеймс Комі переконаний, що рішення президента США про його відставку було пов'язано із розслідуванням ФБР щодо зв'язків оточення Дональда Трампа з російським урядом.

Про це колишній глава ФБР заявив під час слухань у у комітеті Сенату США з питань розвідки, - пише Укрінформ.

"Пояснення (щодо рішення про звільнення - ред.) заплутали та значно збентежили мене. Заплутали, тому що ми з президентом мали багато розмов про мою роботу, у тому числі до того, як він набув повноважень. Він постійно говорив мені, що я дуже добре працюю і він сподівається, я залишусь. І я постійно його запевняв, що маю намір залишатися протягом терміну, на який був призначений", - сказав екс-чиновник.

За словами Комі, він був спантеличений, коли побачив повідомлення ЗМІ, що Трамп звільнив його через російське розслідування та вихвалявся під час приватної зустрічі (з російською стороною - ред), що звільнення Комі значно полегшило внутрішньополітичний тиск, яке створювало слідство ФБР.

"Я думаю, що я був звільнений через російське розслідування", - зауважив Комі.

Проте він додав, що ні Трамп, ні представники адміністрації не тиснули на нього з метою впливу на розслідування, пов'язане з втручанням Росії у внутрішні справи США. Однак він підтвердив свою заяву в письмовому свідченні, що Трамп просив його згорнути розслідування відносно Майкла Флінна, який досі перебуває під слідством ФБР.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп у березні просив двох керівників розвідувальних структур США допомогти йому чинити опір розслідуванню ФБР щодо зв'язків його кампанії із РФ. Однак чиновники відмовились це робити. 

Трамп звертався з таким проханням до керівників розвідувальних структур після заявили директора ФБР Джеймса Комі щодо розслідування втручання РФ у вибори у США. Трамп відправив у відставку Комі 10 травня за рекомендацією міністра юстиції, генпрокурора Джеффа Сешнса. 

Комі розповів про погрози Трампа під час розслідування зв'язків його екс-радника з нацбезпеки із РФ

Комі розповів про погрози Трампа під час розслідування зв'язків його екс-радника з нацбезпеки із РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація