Екс-главу Volkswagen запідозрили в податковому шахрайстві на суму понад півмільйона євро

Екс-главу Volkswagen запідозрили в податковому шахрайстві на суму понад півмільйона євро

Фото: Архів

Вінтеркорн є фігурантом не однієї справи про шахрайство.

У Німеччині підозрюють в податковому шахрайстві колишнього голову ради директорів компанії Volkswagen Мартіна Вінтеркорна.

Про це повідомляє Bild з посиланням на результати розслідування прокуратури міста Брауншвейг.

Його підозрюють в переказі на рахунки в Швейцарії суми в розмірі близько € 10 млн, з якої не були сплачені податки.

Розслідування німецьких правоохоронних органів про порушення податкових законів почалося ще 2017-го року за заявою співробітника банку Strada, який звернувся в поліцію з проханням перевірити законність переказів в розмірі € 2 млн і € 5 млн з рахунку Мартіна Вінтеркорна його податковому консультанту в Мюнхені.

Volkswagen спіймали на шахрайстві

Volkswagen спіймали на шахрайстві

Після ці кошти були переведені на рахунки швейцарського банку, один з яких належить дружині Вінтеркорна. Ця частина грошей була, як вважають, оподатковуваним подарунком. Загальна сума податків, які екс-глава не сплатив, - понад півмільйона євро.

Ще один епізод, на підставі якого Вінтеркорна звинувачують у шахрайстві, пов'язаний зі щомісячним переказом грошей на рахунок його сина, який щомісяця справно переказував трохи меншу суму на інший рахунок батька.

Нині Вінтеркорн є фігурантом справи, яка розглядається Федеральним окружним судом штату Мічиган, його звинувачують в тому, що він був поінформований про ситуацію з заниженням показників вихлопних газів.

Крім того, прокуратура Німеччини також звинуватила Вінтеркорна в шахрайстві у "дизельній справі", також вважаючи, що екс-глава Volkswagen був в курсі проведення махінацій з програмним забезпеченням автомобілів.

У грудні 2017 року колишній топ-менеджер концерну Volkswagen в США Олівер Шмідт був засуджений до семи років в'язниці за "дизельгейт". Його визнали винним у змові з метою ввести в оману регулюючі органи США і в порушенні екологічного законодавства.

Volkswagen відкликає 800 тисяч автомобілів по усьому світу

Volkswagen відкликає 800 тисяч автомобілів по усьому світу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація