Експерти оголосили міст Моранді в Генуї проблемним іще взимку – італійські ЗМІ

Експерти оголосили міст Моранді в Генуї проблемним іще взимку – італійські ЗМІ

Фото: Reuters

У країні продовжують шукати винних у безпрецедентному руйнуванні мосту.

Про проблеми мосту в Генуї італійським фахівцям було відомо ще в лютому цього року. Так стверджують журналісти місцевого видання Espresso, на котрих посилаються в АР.

ЗМІ оперують інформацією про корозію металевих кабелів, виявлену експертами при дослідженні конструкцій. Підсумком огляду став висновок про зменшення міцності мосту на 20%, однак думку фахівців проігнорували і в профільному міністерстві, і в компанії з обслуговування автомобільних шляхів, котра відповідала за стан мосту.

У Генуї за 8 місяців планують побудувати новий міст на місці зруйнованого

У Генуї за 8 місяців планують побудувати новий міст на місці зруйнованого

Журналісти переконують, що такий вердикт не свідчить про кричущу загрозу для сучасних конструкцій, однак для мосту Моранді висновки експертів мали б велике значення. Однак ні зміни умов експлуатації мосту, ні подальших ретельних досліджень проведено не було. "Кожен добре знав ситуацію на цьому мості", - переконаний автор публікації Фабріціо Гатті.

Натомість це вже заперечив колишній міністр транспорту Граціано Делріо. Він заявив на прес-конференції в понеділок, що "ніхто ніколи не сигналізував про необхідність обмеження руху" на мосту. Тим не менш, укладення контрактів на суму 20 мільйонів євро для підкріплення двох основних опор для мосту планувалися на вересень цього року.

Прокурори, котрі розслідують трагедію, серед інших версій розглядають можливі недоліки у технічному обслуговуванні. Зокрема, Франческо Коцці заявив, що розслідування займе деякий час, але пообіцяв, що "напевно, це буде зроблено в розумний термін".

Як повідомлялося, частина мосту Моранді обвалилася 14 серпня. У трагедії загинули 43 людини, з довколишній будинків довелося евакуювати понад 600 людей через загрозу подальшого руйнування шляхопроводу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація