Експрезидент Киргизстану Атамбаєв оголосив голодування через жахливі умови утримання в СІЗО

Експрезидент Киргизстану Атамбаєв оголосив голодування через жахливі умови утримання в СІЗО

Фото: Associated Press

В Атамбаєва бронхіт.

Колишній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв оголосив голодування. На такий крок він пішов у зв'язку із незгодою із умовами його утримання в СІЗО-1 Бішкека, куди його перевели 26 жовтня.  

Про це повідомив його адвокат Замір Жоошев, пише 24.kg та Sputnik Кыргызстан.

За словами адвоката, Атамбаєва помістили в підвальне приміщення, де раніше утримували засуджених до смертної страти. У приміщенні, крім того, лише сьогодні увімкнули опалення. Там також не працює каналізація.

"У цій камері лише сьогодні підключили опалення. У приміщенні не працює каналізація, двері постійно відчинені. Алмазбек Атамбаєв оголосив голодування", - сказав Жоошев.

Він також уточнив, що в експрезидента Киргизстану Атамбаєва проблеми зі здоров'ям, зокрема, знижений тиск і бронхіт.

Напередодні виконувач обов'язків президента Киргизстану Садир Жапаров повідомив, що повторні вибори в парламент країни відбудуться до 1 червня 2021 року. А дострокові вибори президента Киргизстану заплановані на 10 січня 2021 року. 

Але раніше в ЦВК наголошували, що повторні парламентські вибори у Киргизстані необхідно провести 20 грудня, щоб встигнути підбити їхні  підсумки у 2020 році.

Нагадаємо, 15 жовтня президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що йде у відставку. Він сказав, що не хоче "залишитися в історії Киргизстану як президент, що пролив кров і стріляв у власних громадян".

Масові протести у Киргизстані спалахнули увечері в понеділок, 5 жовтня. Це сталося після оприлюднення попередніх результатів виборів до Жогорку Кенеш, згідно з якими 7-відсотковий бар'єр подолали чотири партії з 16. Це провладні "Бірімдік" і "Мекеним Киргизстан", а також центристська "Киргизстан" і опозиційна "Бутун Киргизстан".

У Киргизстані на тлі протестів через результати виборів з посад пішли прем'єр та спікер

У Киргизстані на тлі протестів через результати виборів з посад пішли прем'єр та спікер

Повʼязані теми:

Наступна публікація