Екстремальні пологи: афганка народила дитину на борту евакуаційного літака США

Екстремальні пологи: афганка народила дитину на борту евакуаційного літака США

Фото: U.S. Department of defense

Під час польоту в евакуйованої пасажирки почалися пологи з ускладненнями. 

Громадянка Афганістану в суботу, 21 серпня, народила дівчинку на борту американського евакуаційного літака.

Про це із посиланням на Міністерство оборони США повідомляє The Hill.

В оборонному відомстві країни поширили світлини, на яких персонал 86-ї медичної групи допомагає афганській матері і її сім'ї вийти з літака C-17 Globemaster III "через кілька миттєвостей після того, як вона народила дитину на борту літака".

Зазначається, що повітряне судно вилетіло з проміжною бази на Близькому Сході і прямувало до авіабази Рамштайн в Німеччині. Під час польоту в однієї з пасажирок почалися пологи з ускладненнями. 

Командир літака "вирішив спуститися до нижчої висоти, щоб збільшити тиск в літаку". Це "допомогло стабілізувати ситуацію і врятувати життя матері".

Після приземлення дівчинку і її матір госпіталізували до найближчого медичного закладу. Вони перебувають у задовільному стані.

Як повідомлялося, 22 серпня з Кабула до Києва бортом Збройних сил України евакуювали 83 людини. Поміж них - 31 українець. Іще із сотня наших співвітчизників залишається в Афганістані. Їх обіцяють вивезти найближчими днями.

Бойовики руху "Талібан" взяли під свій контроль всю територію Афганістану, окрім провінції Панджшир, і захопили всі прикордонні пункти країни, покинути яку поки можливо тільки з аеропорту Кабула.

Нагадаємо:

Ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні покинути країну до 31 серпня цього року.

Новини світу: рейс із Кабула – до Києва прибули українці, які жили в Афганістані

Новини світу: рейс із Кабула – до Києва прибули українці, які жили в Афганістані

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Талібан захопив Афганістан
Наступна публікація