Еквадор позбавив Ассанджа останнього способу зв’язку із світом

Еквадор позбавив Ассанджа останнього способу зв’язку із світом

Фото: East News

В кінці 2017 року Ассанж дав уряду Еквадору письмове зобов'язання, в якому обіцяв не поширювати повідомлення, які передбачали б втручання у відносини з іншими державами.

Засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який ховається від правосуддя в посольстві Еквадору в Лондоні, позбавили усіх засобів зв'язку, оскільки він порушив раніше взяті на себе зобов'язання.

 

 

Таке рішення прийняв уряд Еквадору, текст відповідного меморандуму опублікований в Twitter міністерства зв'язку Еквадору, - пише Metro Ecuador.

 

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж став громадянином Еквадору, не відвідуючи країни

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж став громадянином Еквадору, не відвідуючи країни

 

Відзначається, що в кінці 2017 року Ассанж дав уряду Еквадору письмове зобов'язання, в якому обіцяв не поширювати повідомлення, які передбачали б втручання у відносини з іншими державами.

Але 26 березня він опублікував твіти, в яких написав, що докази провини Кремля в отруєнні Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері непрямі. А те, що США вислали в три рази більше дипломатів, ніж Великобританія, на думку Ассанжа, підтримає версію Кремля про існування змови проти Росії, на чолі якої стоять США.

Нагадаємо, із червня 2012 року Ассанж перебуває у посольстві Еквадору у Лондоні, побоюючись арешту і видачі Швеції. Шведська влада звинувачувала Ассанжа у зґвалтуванні, але в травні 2017 року прокуратура цієї країни припинила розслідування і анулювала арешт.

Проте, проти Ассанжа ведеться розслідування і у США - там його звинувачують у розголошенні секретних даних в публікаціях WikiLeaks.

Повʼязані теми:

Наступна публікація